TERMENI SI CONDITII

Accesarea si utilizarea acestui magazine online (www.dottera.ro), implica acceptarea de catre client a termenilor si conditiilor de mai jos. Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor.

Articolul 1 Definitii

CONTINUT – textul, imaginile si toate informatiile prezentate pe site-ul www.dottera.ro

UTILIZATOR – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continut ca vizitator al site-ului pentru vizualizarea acestuia, fara sa necesite neaparat crearea si utilizarea unui cont

MEMBRU – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continut prin crearea si utilizarea unui CONT.

CLIENT – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continut si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU si lansarii si primirii unei comenzi.

CONT – ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul catre zone restrictionate ale SITE-ULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

COMANDA – exprimarea dorintei de achizitionare a unuia sau mai multor produse si/sau servicii prin intermediul site-ului www.dottera.ro, pagina de Facebook, ori WhatsApp, realizata de un CLIENT care isi doreste ca produsul(ele) respective sa fie livrate la adresa mentionata de acesta.

COMANDA SPECIALA – este o COMANDA de produse personalizate sau la cerere, diferite fata de cele aflate in stoc, care pot fi realizate cu elemente din design-ul produselor prezentate pe SITE sau care incorporeaza anumite imagini sau texte trimise sau mentionate de catre CLIENT.

NEWSLETTER /ALERTA – mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre Dottera   intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Dottera   cu referire la informatiile continute de acesta (stocuri, mentinere preturi, promotii, etc.)

TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs/serviciu de catre Dottera   de la/catre CLIENT, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Dottera   sau prin sistemele ramburs ale firmelor de curierat, indiferent de modalitatea de livrare.

Articolul 2. General

2.1. Prin folosirea SITE-ULUI/ CONTINUTULUI, UTILIZATORUL, MEMBRUL sau CLIENTUL este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg din folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale ori electronice sau de orice alta natura produse de catre acesta SITE-ULUI/ CONTINUTULUI, Dottera   sau oricarui alt tert cu care Dottera   are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.2. Statutul de MEMBRU/ CLIENT este adresat doar persoanelor fizice care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator. Devenind MEMBRU, acestia confirma ca indeplinesc toate conditiile mentionate. Dottera   isi desfasoara activitatea si livreaza in prezent doar pe teritoriul Romaniei.

2.3. In cazul onorarii unei Comenzi speciale care foloseste alte imagini/texte decat cele regasite in design-ul produselor de pe SITE/CONTINUT, CLIENTUL garanteaza ca este proprietarul imaginilor transmise, conceptului, ca este imputernicit sa le foloseasca, ca dispune de toate drepturile de autor pentru a solicita realizarea comenzii si isi va asuma toate obligatiile ce ii revin. Acesta garanteaza ca imaginile sunt conforme cu legile in vigoare si nu violeaza drepturile de proprietate intelectuala.

2.4. Dottera   isi rezerva dreptul de a modifica ori de cate ori este nevoie continutul site-ului, produsele/serviciile precum si termenii si conditiile, fara notificarea in prealabil a membrilor, clientilor sau utilizatorilor.

2.5. Utilizatorul, membrul si/sau clientul este de acord sa primeasca newslettere/alerte, transmise de catre Dottera  , prin canale electronice.

2.6. Dottera   isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere/alerte, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date a oricarui UTILIZATOR, MEMBRU sau CLIENT care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere/alerte, fara niciun angajament ulterior din partea Dottera  , sau a unei notificari prealabile a acestuia.

2.7. Dottera   isi rezerva dreptul de a limita accesul CLIENTULUI/ MEMBRULUI la SERVICIU si chiar de a sterge CONTUL acestuia in cazul in care considera ca in baza comportmentului avut de catre CLIENT, accesul si existenta CONTULUI acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Dottera  . Acest drept poate fi exercitat in orice moment si nu este necesara notificarea CLIENTULUI in acest sens.

2.8. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi CLIENTI/ MEMBRI. In cazul in care se descopera accese partajate de acest gen, Dottera   isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul CLIENTULUI la CONTINUT sau SERVICIU.

2.9. Prin lansarea comenzii, CLIENTUL isi da acordul ca Dottera   sa il contacteze, daca e cazul, prin orice mijloc disponibil/agreat de Dottera   (telefonic sau email) pentru informatii personale.

2.10. Dottera   foloseste serviciile altor companii, de exemplu pentru transport, plata, etc. Responsabilitatea pentru aceste servicii revine integral firmelor prestatoare de servicii. Este responsabilitatea utilizatorului/ membrului/ clientului, ca inainte de folosirea acestor servicii sa cunoasca si sa accepte conditiile si termenii acestora.

2.11. Dottera   nu are nici o responsabilitate in ceea ce priveste:

  1. a) deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului;
  2. b) intarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului sau din alte motive;
  3. c) informatiile eronate furnizate de client. Acesta are posibilitatea corectarii a datelor personale din contul creat pe site;
  4. d) neplacerile create de intreruperea accesului in magazin datorate furnizorului de servicii internet;
  5. e) posibilitatea de a contacta virusi prin accesarea site-ului Dottera   sau prin primirea de e-mail-uri cu caracter informativ sau promotional;
  6. f) continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge la site-ul Dottera  .

2.12. Dottera   nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului (site-ului) vor corespunde cerintelor sau asteptarilor CLIENTULUI. Totodata, este posibil ca fotografiile produselor listate pe site sa fie putin diferite fata de produsele reale (ex: culoare, nuante – care pot sa difere in functie de specificatiile tehnice si de reglajele monitorului utilizat de client).

2.13. Site-ul www.dottera.ro si toate elementele acestuia (grafica Web, texte, programe etc.) sunt aparate de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul nostru a oricarui element cuprins in acest site se pedepseste conform legilor in vigoare.

2.14. Din momentul lansarii comenzii print orice mijloace (retele de social media, site, verbal sau in scris) termenii si conditiile dottera.ro se considera acceptate de catre CLIENT.

Articolul 3. Politica de confidentialitate

3.1. Dottera   si www.dottera.ro garanteaza confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic de catre clienti in momentul inregistrarii acestora pe site. Aceste informatii vor putea fi folosite pentru a trimite UTILIZATORILOR/ MEMBRILOR/ CLIENTILOR sai confirmarea comenzilor, diverse oferte speciale, promotii, etc., numai cu acordul prealabil al acestora.

3.2. Prin crearea CONTULUI, fiecare MEMBRU sau CLIENT isi exprima acordul ca Dottera   sa colecteze si sa administreze datele cu caracter personal.

3.3. Dacă unele din datele personale sunt incorecte, MEMBRUL/ CLIENTUL trebuie sa informeze Dottera   cât mai curând posibil, folosind datele de contact afisate in prezentul document „Termeni si Conditii”.

3.4. In cazul in care este disponibila plata online si CLIENTUL opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care Dottera   a incheiat un contract.

Articolul 4. Litigii

4.1. Orice disputa cu referire la prezentele “Termeni si Conditii” care ar putea sa apara intre MEMBRU/CLIENT si Dottera   se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre instanta competenta de la sediul Dottera  , in conformitate cu legile romane in vigoare.

Articolul 5. DESPRE COOKIES DOTTERA.RO

5.1. MODUL IN CARE UTILIZAM COOKIE-URI

Utilizam cookie-uri pentru a monitoriza ce ai achizitionat de la noi si ce actiuni ai realizat pe site. De asemenea, cookie-urile iti permit sa utilizezi servicii cum ar fi urmarirea comenzii efectuate, verificarea contului tau sau primirea unor beneficii suplimentare.

Cookie-urile noastre nu retin date cu caracter personal cum ar fi numele tau sau detaliile bancare. Acestea doar ne permit sa aflam informatii dupa ce v-ati autentificat sau ajuta la a face legatura intre informatiile privind navigarea facuta si datele tale cu caracter personal atunci cand alegi sa te inregistrezi pentru un serviciu sau buletin informativ.

Pentru aceasta, in unele situatii utilizam cookie-uri persistente. Tratam cu seriozitate protectia datelor tale cu caracter personal – intotdeauna monitorizam si imbunatatim modul in care le putem proteja.

Am clasificat cookie-urile noastre in urmatoarele categorii, pentru a-ti fi mai usor sa intelegi de ce avem nevoie de ele:

Strict necesare – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site
Performanta – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul nostru si cum il putem imbunatati
Functionalitate – acestea ajuta la imbunatatirea experientei tale, de exemplu reamintindu-ti ce produse ai adaugat in cos
Targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informatii cu terte parti cu care facem reclama, pentru a sti cum ai ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica partile site-ului de care esti interesat. Utilizam apoi aceste informatii pentru a-ti arata reclame si pagini care credem ca te pot interesa, pentru a individualiza modul in care comunicam cu tine sau pentru a individualiza continutul comunicarilor pe care vi le trimitem. Daca preferi, poti opta pentru a renunta la acestea. Individualizarea continutului inseamna ca acesta include informatii care reflecta interesul pe care l-ai aratat fata de continutul paginilor noastre sau oferte ori promotii care credem ca te-ar putea interesa, si pentru a imbunatati modul in care raspundem la necesitatile tale.

Cookie-urile iti permit o mai buna experienta de vizitare a site-ului nostru, iar unele dintre ele sunt necesare pentru buna functionare a acestuia. Folosim cookie-uri pentru:

  • acces protejat la datele confidentiale din contul tau;
  • imbunatatirea timpului de raspuns la accesarea paginilor de pe site;
  • acces la magazinul online;
  • inregistrarea preferintelor legate de navigarea pe site;
  • acces la sectiuni protejate din site. Cookie-ul se genereaza dupa autentificare pentru verificarea expirarii sesiunii identificarea traseului de navigare al utilizatorilor pe site;
  • afisarea de continut personalizat, corespunzator rolului si drepturilor unui utilizator;
  • analiza vizitatorilor, in vederea imbunatatirii experientei pe site. Cu ajutorul Google Analytics, colectam date anonime despre vizitele pe site-ul nostru gestionarea, optimizarea, personalizarea experientei utilizatorilor;
  • identificarea cosurilor de cumparaturi ale utilizatorilor;
  • inregistrarea acceptului utilizatorului pentru cookie-uri la prima accesare a site-ului pentru autentificare. Atunci cand te autentifici pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca esti autentificat. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care esti autentificat si care sunt permisiunile pe care le ai pentru anumite servicii;
  • inregistrarea temporara a continutului vizualizat anterior de utilizator, pentru afisarea de continut relevant in continuare navigarii afisarea sondajelor de opinie.

5.2. FOLOSIREA COOKIE-URILOR DE CATRE TINE

Pentru a face o achizitie online sau pentru a accesa contul tau, trebuie sa ai activate cookie-urile din browser-ul tau de internet. Cele mai populare browsere sunt:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer
Safari
Opera
Daca alegi sa nu activezi cookie-urile, vei putea naviga pe site-ul nostru, dar nu vei putea face achizitii online si nu iti vei putea accesa contul.

5.3. COOKIE-URI TERTE

Cookie-urile primare provin de pe acelasi domeniu ca si site-ul pe care il vizitezi in momentul respectiv (in cazul de fata, http://www.dottera.ro).

Cookie-urile terte provin dintr-un domeniu diferit de site-ul pe care il vizitezi. De exemplu, atunci cand vizitezi site-ul nostru, putem include un link la site-ul unei alte societati, un link catre contul nostru de Facebook sau un video de pe pagina noastra de YouTube.

Prin urmare, atunci cand dai ‘Like’, aceste site-uri pot uneori sa puna cookie-uri in computerul tau. Nu controlam modul in care acestea isi utilizeaza cookie-urile, astfel ca iti sugeram sa verifici pe site-ul lor modul in care le utilizeaza si cum le poti gestiona.

Afiliatii cu un nume de domeniu diferit pot plasa, de asemenea, cookie-uri pe site-ul nostru. Detalii cu privire la acesti afiliati – si modul de a renunta la ei – sunt incluse mai jos.

Tertele parti care pot pune cookie-uri pe site-ul nostru sunt urmatoarele: Google, Facebook, Instagram, Youtube (lista nu este exhaustiva). Folosim aceste cookie-uri pentru:

  • a distinge utilizatori diferiti, in scopul afisarii de publicitate pe site;
  • a livra, masura si imbunatati relevanta reclamelor;
  • a inregistra renuntarea utilizatorului la afisarea de publicitate;
  • personalizarea reclamelor pe Google Search (cele mai recente cautari, interactiunile anterioare cu reclamele sau rezultatele cautarii, precum si vizitele utilizatorului pe site);
  • publicitatea pe care Google o serveste pe web;
  • masurarea interactiunilor cu reclamele pe domeniul plasat si pentru a preveni afisarea prea frecventa a acestora;
  • a determina de cate ori a dat click un utilizator pe o reclama si a cumparat un produs;

5.4. CONTROLUL COOKIE-URILOR

Poti controla din browser-ul tau modul in care utilizezi cookie-urile.

CUM POTI VERIFICA DACA SUNT ACTIVATE COOKIE-URILE PE PC-URI

Google Chrome:

Click pe butonul de meniu (trei puncte orizontale) situat in partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului tau si selecteaza “Setari” apoi “Arata setari avansate”.
Localizeaza titlul “Protectia datelor” si selecteaza “Setari de continut”
Acum selecteaza “Permiteti setarea datelor locale”

Mozilla Firefox:

Click pe butonul de meniu (trei bare orizontale) situat in partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului tau si selecteaza “Optiuni”.
Apoi selecteaza pictograma “Protectia datelor”.
Click pe “Cookie-uri”, apoi selecteaza “permiteti site-urilor sa seteze cookie-uri”.

Microsoft Internet Explorer 11:

Click pe pictograma “Setari” (care arata ca o roata dintata) situata in partea din dreapta sus a ferestrei browser-ului si selecteaza “Optiuni internet”, apoi click pe butonul “Protectia datelor”.
Asigura-te ca nivelul de Protectie a datelor este setat la nivelul Mediu sau mai mic, ceea ce va permite cookie-urile in browser-ul tau.
Setarea protectiei mai sus de Mediu va dezactiva cookie-urile.

CUM POTI VERIFICA DACA SUNT ACTIVATE COOKIE-URILE PENTRU DISPOZITIVELE CARE UTILIZEAZA SISTEMUL DE OPERARE MAC

Safari pe OX X:

Click pe “Safari” in partea de sus a ferestrei browser-ului si selecteaza optiunea “Preferinte”.
Click pe “Protectia datelor”.
Selecteaza “Permiteti de la site-urile web pe care le vizitez”.

5.5. COOKIE-URI DE BLOCARE

Daca doresti sa afli cum sa opresti site-urile web sa utilizeze cookie-uri pentru a-si aminti ce site-uri vizitati, selecteaza browser-ul din lista. Aceasta te va duce pe pagina respectivului browser, unde poti administra cookie-urile si datele privind site-ul:

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Safari

Daca iti modifici setarile privind cookie-urile din browser, experienta ta cu noi nu va fi monitorizata.

UPDATE: POLITICA EU GDPR

INFORMARE PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SC Dottera     tratează cu responsabilitate protecția datelor dumneavoastră cu caracter personal și aplică cu strictețe legislația în vigoare. Mai jos vă prezentăm politica noastră cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care vă oferă posibilitatea de a vă informa cu privire la protecția pe care v-o garantăm și scopul colectării datelor cu caracter personal.

În calitate de persoană împuternicită (magazin on-line), din perspectiva Regulamentului, procesăm doar datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le-ați stabilit, pentru timpul indicat și în scopurile impuse de dumneavoastră ca operator. Vă asigurăm că datele dumneavoastră sunt în siguranță, rămân proprietatea dumneavoastră și sunt stocate doar pe servere din Romania. Sistemul de back-up este foarte bine implementat și securizat, situat în spațiul European, iar nimeni în afara personalului nostru nu are acces la aceste sisteme.

  1. Operatorul datelor dumneavoastră cu caracter personal este SC Dottera    , adresa de corespondență fiind contact@dottera.ro.
  2. Începând cu data de 25 mai 2018, puteți contacta responsabilul cu protecția datelor cu caracter personal la următoarea adresă de e-mail:  contact@dottera.ro.
  3. Scopul prelucrării datelor cu caracter personal se rezumă la desfășurarea activității de furnizare a produselor comandate de clienți. Vom prelucra datele cu caracter personal într-o manieră conformă cu Regulamentul EU 2016/679; temeiul legal fiind încheierea și executarea contractului în cazul procesării comenzilor (conform Art. 6 alin. (1) lit. (b), din GDPR).
  4. Datele cu caracter personal prelucrate includ numele, prenumele, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail a clientului și detaliile privind comenzile transmise către subscrisa.
  5. Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi prelucrate de alte entități desemnate de SC Dottera     să prelucreze datele în numele și pe seama sa. Cu toate acestea, SC Dottera     rămâne operatorul datelor dumneavoastră. Astfel, este posibil sa transmitem datele către autorități publice, consultanți externi, împuterniciți către care am externalizat furnizarea anumitor servicii din Romania sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spațiului Economic European, asigurându-ne însă întotdeauna că instituim garanții adecvate pentru protejarea datelor (spre exemplu, clauze contractuale de confidențialitate și de protecție a datelor).
  6. Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi păstrate și prelucrate pentru o perioadă necesară pentru a atinge scopul prelucrării.
  7. Pentru prelucrarea comenzilor, durata prelucrării va varia în funcție de perioada contractuală agreată de părți. Pentru îndeplinirea anumite obligații legale (cum ar fi obligațiile evidență de contabilă și raportare fiscală, arhivare etc.), durata prelucrării variază și ea în funcție de obligația legală incidentă. Începând cu data de 25 mai 2018, informații despre durata prelucrării datelor dumneavoastră pot fi obținute la următoarea adresă de e-mail: contact@dottera.ro.
  8. Aveți dreptul de a cere operatorului accesul la datele dumneavoastră cu caracter personal, de a le rectifica, șterge sau limita prelucrarea, precum și dreptul ca acestea să nu fie prelucrate sau transferate. De asemenea, aveți dreptul la portabilitatea datelor, în anumite condiții.
  9. Cu excepția cazului în care datele sunt necesare pentru a ne conforma unor obligații legale, transmiterea datelor cu caracter personal este voluntară, dar refuzul de a le furniza (cum ar fi nume, prenume și adresă) vă va împiedica să plasați o comandă.
  10. Aveți dreptul la portabilitatea datelor – în anumite condiții puteți primi datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau se poate solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator.
  11. De asemenea, aveți dreptul de a vă retrage oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor personale. Acest lucru nu vă va afecta legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal înainte de a vă retrage consimțământul.
  12. Aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați că v-au fost încălcate drepturile.

Lista tuturor drepturile dumneavoastră odată cu adoptarea și implementarea GDPR

Prin urmare, în calitate de client al SC Dottera    , aveți următoarele drepturi:

• Dreptul la informare- puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor dvs. personale;
• Dreptul la rectificare- puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa;
• Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – puteți obține ștergerea datelor, in cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege;
• Dreptul la restricționarea prelucrării- puteți solicita restricționarea prelucrării in cazul in care contestați exactitatea datelor, precum si în alte cazuri prevăzute de lege;
• Dreptul de opoziție- vă puteți opune în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;
• Dreptul la portabilitatea datelor- puteți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator;
• Dreptul de a depune plângere- puteți depune plângere fată de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Natională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;
• Dreptul de retragere a consimțământului– in cazurile in care prelucrarea se intemeiază pe consimțământul dvs., acesta poate fi retras oricând. Retragerea consimțămânțului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând in continuare valabilă;
• Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate sau profilare suplimentare aferente deciziilor automate: puteți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare sau vă puteți exprima propriul punct de vedere cu privire la acest tip de prelucrare.

Vă puteți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla transmitere a unei solicitări la adresa de e-mail contact@dottera.ro.

Pentru orice alta nelamurire sau informatie, va rugam sa ne contactati la adresa de email mentionata anterior sau folosind formularul de contact de aici.